14:00

Toarpsalliansen

Referat: Västra Mark/Öxnevalla - Toarpsalliansen

Idag hade div 3-laget äntligen seriepremiär. Och förutsättningarna var bra! Härligt väder och ett gäng tjejer på gott humör, kan det bli bättre?
Vi började första halvlek helt utan respekt för motståndarna och tvingade deras duktiga målvakt till en dubbelräddning på mållinjen redan i tredje minuten. Sen tyckte jag att vi behöll taktpinnen bra resten av matchen.
Vi skapade anfall efter anfall och det var skott utifrån, fina framspelningar, you name it - men bolluschlingen ville inte gå in!
Tills Emelie O blev framspelad och grabbade tag i bollen i en soloraid från mittlinjen (solklar offside, men domaren dömer. det vet vi ju...). Snyggt placerar hon bollen bredvid målvakten till 0-1.
I andra låter vi inte motståndarna skapa någonting framåt överhuvudtaget. Försvarsspelet känns stabilt över hela planen. Däremot så fortsätter vi att skapa fina chanser framåt, bland annat Moas fina träff i undersidan av ribban. Den bollen kunde lika gärna gått in...
På en fin hörna från Sandra sätter Rusne pannan på bollen och vi har 0-2. Lite senare får Emelie O åter revansch på de jobbiga backarna och vänder bort en eller två motståndare o placerar stenhårt in slutresultatet från snäv vinkel.
Vi kroknar lite på slutet o orkar inte riktigt ta alla jobben som vi borde, men motståndarna orkar inte heller skapa något farligt så vi vinner välförtjänt idag.
Ett stort tack till er alla, som kämpat så idag. Detta var en riktig krigarseger, uppblandat med riktigt riktigt fint spel. Vi åkte hem från Hajom med känslan av att även denna säsong kan bli riktigt bra!

tis 23 aug 2016, 18:30 Toarpsalliansen - Västra Mark/Öxnevalla 2 - 2